Online banking Korisnički kontakt centar 011 30 11 555
Online banking

Uslovi korišćenja

Politika upravljanja kolačićima na internet stranicama OTP banka Srbija AD Beograd

1. Uvod

Prilikom posete internet stranicama OTP banka Srbija AD Beograd („Banka“), www.otpsrbija.rs, ne prikupljaju se podaci o ličnosti koji bi omogućili Vašu ličnu identifikaciju. Ako nam je za pružanje određene usluge potreban Vaš podatak o ličnosti, posebno ćemo Vas obavestiti o istom.

U svakom slučaju, informacije o zaštiti podataka o ličnosti koji se obrađuju od strane Banke možete pronaći u našoj Politici privatnosti.

Korišćenjem kolačića (engl. „cookies“) na našoj internet stranici možemo prikupljati podatke o Vašem računaru koji mogu da uključuju IP adresu, tip pretraživača (engl. „browser“), ime domena, vreme pristupa i adrese internet stranica. Na internet stranici www.otpsrbija.rs je omogućena primena kolačića samo u slučaju da ste nam za tu aktivnost dali Vaš pristanak odabirom odgovarajuće opcije u delu .

2. Šta su kolačići

Kolačići su male tekstualne baze podataka (datoteke) koje se obično preuzimaju na Vaše računar, tablet ili mobilni uređaj (u nastavku teksta: uređaj) s internet lokacija koje posećujete. Kolačići se koriste za rad svih funkcija internet stranice, ostvarivanje boljeg korisničkog iskustva, a omogućavaju i vršenje analitike poseta stranici i napredno online oglašavanje.

3. Vrste kolačića

Kako biste bolje razumeli kolačiće i kako ih kontrolisati, u nastavku možete saznati koje vrste kolačića postoje, kao i kako se isti koriste na internet stranicama:

4. Koje kolačiće koristi internet stranica Banke

Kolačići koji se koriste na internet stranicama Banke podeljeni su u četiri kategorije:

Statistički i oglašavački kolačići su takozvani kolačići treće strane te u tu svrhu koristimo usluge posebnih online servisa kao što su Google Analytics, Google AdWords, Facebook Pixel, Yandex i Gemius.

5. Informacije o kolačićima

U nastavku Vam predstavljamo pregled potrebnih informacija (izvor kolačića, u koju namenu se koriste i koliko se čuvaju) za pojedinačne vrste kolačića koji se koriste na internet stranici Banke:

6. Uključivanje i isključivanje kolačića

Svrha kolačića je poboljšanje i omogućavanje upotrebe naših internet stranica i njihovih procesa, te je potrebno imati u vidu da sprečavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcionisanje svih delova stranice ili prouzrokovati njihov drugačiji rad i izgled u internet pretraživaču.

Ukoliko isključite oglašavačke kolačiće moguće je da prikazivanje naših oglasa bude manje relevantnog sadržaja za Vas ili Vam se isti oglas može pokazati više puta nego što to želite.

Internet pretraživači omogućavaju promene podešavanja kolačića. Podešavanja se najčešće nalaze u meniju „Opcije” (engl. „Options“) ili „Parametri” (engl. „Preferences“). Dole navedeni linkovi mogu biti od pomoći ukoliko korisnik želi bolje da razume ova podešavanja:

7. Dodatne informacije o kolačićima

Društvene mreže takođe mogu da postavljaju kolačiće na Vaš računar. To se događa na internet stranicama koje vam omogućavaju prijavu i registraciju putem naloga društvenih mreža, te ukoliko delite sadržaj internet stranice na društvenim mrežama. Konkretni uticaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvene mreže i zavisi od podešavanja privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na internet stranicama tih društvenih mreža.

Na sledećim linkovima možete da saznate više informacija o kolačićima i pravilima privatnosti:

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 8:00 do 22:00 časa i subotom i nedeljom od 10:00 do 19:00 časova.

Saznaj više
Vrati se gore