Online banking Korisnički kontakt centar 011 30 11 555
Online banking

Transfer novca – SWIFT za fizička lica

Kao fizičko lice, devizna plaćanja u zemlji ili inostranstvu možete vršiti putem SWIFT procedure slanja novčanih sredstava

Kako biste bili u mogućnosti da primate sredstva iz inostranstva na svoj račun, potrebne su vam validne SWIFT instrukcije koje prosleđujete pošiljaocu novca. Dolaskom u banku, lični bankar će vam obezbediti sve neophodne instrukcije i ukoliko nemate, otvoriti račun u valuti u kojoj želite da primite očekivana sredstva.

Izvršenoj uplati je potrebno tri do sedam dana da se nađe na vašem računu, nakon kojih imate punu i potpunu slobodu da novcem raspolažete onako kako vama odgovara. Blagovremeno obavestite vašeg ličnog bankara o osnovu po kojem ćete primati sredstva od inostranog uplatioca (pravnog ili fizičkog lica) kako bi omogućili knjiženje sredstava u vašu korist odmah po prijemu naloga iz inostranstva.

Ukoliko želite da izvršite uplatu u stranoj valuti, to možete učiniti do 10.000 evra mesečno, i to po osnovu izdržavanja člana porodice. I u ovom slučaju, potrebna vam je SWIFT instrukcija banke lica kome šaljete novac.

Takođe, za plaćanje u inostranstvu biće vam potreban original predračun za robu koju kupujete ili uslugu želite da platite.

Za devizna plaćanja u zemlji kada je korisnik plaćanja pravno lice, uvek koristite opciju troškova SHA.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i vikednom od 09:00 do 15:00

Saznaj više
Vrati se gore