Online banking Korisnički kontakt centar 011 30 11 555
Online banking

Dozvoljeni minus

Privremeno i neplanirano ste ostali bez raspoloživih sredstava na tekućem računu, a još nije legla plata? Ne razmišljajte o nepotrebnom zaduživanju “do prvog” – brza pozajmica u vidu dozvoljenog minusa može biti rešenje za vas.

Prednosti i karakteristike dozvoljenog minusa

Osim što je dostupan i u ekspozituri i online, prednosti dozvoljenog minusa su brojne

 • Razmišljajte na vreme i u nekoliko koraka ugovorite osiguranje. U slučaju nepredviđenih životnih okolnosti, osiguravajuća kuca će otplatiti ostatak duga po dozvoljenom minusu.

Zatvori
Dobro je da znate
 • Produžavanje dozvoljenog prekoračenja nije automatsko osim ako je inicijalno tako ugovoreno. Prilikom odobrenja novog dozvoljenog minusa iznos se utvrđuje na identičan način kao i prilikom prvog odobrenja.
 • Banka zadržava pravo da donese odluku o odobrenju dozvoljenog minusa, kao i da zatraži dodatnu dokumentaciju i garancije.

Online odobrenje dozvoljenog minusa bez odlaska u banku!

Putem našeg e-bankinga možete još brže i lakše, a što je najvažnije bez odlaska u banku, da završite kompletan proces od podnošenja zahteva do odobrenja dozvoljenog minusa po tekućem računu na period do 12 meseci. Ukoliko se odlučite za davanje elektronske saglasnosti na ugovornu dokumentaciju, ili uz pomoć sertifikata za digitalno potpisivanje dokumenata ili dvofaktorskom autentifikacijom ceo proces završavate od kuće. Ugovornu dokumentaciju takođe možete potpisati u ekspozituri ili će vam ih naš kurir dostaviti na kućnu adresu.

 

Kako do online realizacije dozvoljenog minusa u nekoliko koraka
 • Ulogujte se na našu e-banking aplikaciju i odaberite polje “Online ekspozitura”. U okviru njega, pronađite polje “Dozvoljena pozajmica po tekućem računu”.
 • Unesite iznos svoje plate sa potvrde, zajedno sa željenim iznosom minusa, periodom trajanja i ostalim poljima koja su navedena kao obavezna.
 • Ukoliko ponuda iz bilo kog razloga ne odgovara vašim potrebama, možete se u svakom trenutku vratiti i promeniti iznos dozvoljenog minusa.
 • Nakon toga, priložite dokumentaciju neophodnu za odobrenje dozvoljenog minusa.
 • Konačno, odaberite i način zaključivanja ugovora o dozvoljenom minusu. Ukoliko se opredelite za davanje elektronske saglasnosti, kao i korišćenjem digitalnog sertifikata, ceo proces ćete završiti od kuće, bez odlaska u banku. Takođe, možete da se odlučite i da proces završite u ekspozituri, ili da vam kurir dostavi dokumentaciju na željenu adresu.
 • Nakon zaključivanja ugovora, novac će se brzo naći na vašem tekućem računu.

Zatvori
Dokumentacija potrebna za online podnošenje zahteva za dozvoljeni minus
Fotokopija lične karte ili očitana čipovana lična karta
Overena potvrda o visini primanja
Overena izjava o prenosu plate
Izjava o plaćenom porezu na dohodak i PPDG-5 kopija za poreske obveznike po osnovu poreza na dohodak građana (ukoliko ste poreski obveznik)

E-banking

Sve one svakodnevne transkacije, dostupne su vam na računaru, bez izlaska iz doma i suvišne papirologoije. Ne samo da ćete menjati novac po povoljnijem kursu 24/7, već ćemo vam online i jednostavno, odobriti dozvoljeni minus, a i keš kredit.

E-banking

Popunite polja forme


  0/36

  0/36


  Vidi pravila

  Hvala što ste poslali upit naša
  sluzba ce vas uskoro kontaktirati.

  Mapa ekspozitura

  Pronađite ekspozituru

  Online ekspozitura

  Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i vikednom od 09:00 do 15:00

  Saznaj više
  Vrati se gore