Korisnički kontakt centar 011 30 11 555

EIB APEX kredit

Evropska investiciona banka je Republici Srbiji odobrila novi, peti Apeks zajam za mala i srednja preduzeća i druge prioritete.

Naša Banka je 27.7.2017. potpisala Posrednički finansijski ugovor sa NBS. Evropska investiciona banka je, preko NBS kao agenta, odobrila našoj Banci sredstva iz Apeks zajma za mala i srednja preduzeća i druge prioritete IIIb za finansiranje:

 1. Malih i srednjih projekata koje realizuju mala i srednja preduzeća srednje tržišne kapitalizacije, uključujući i “ Projekat poslovi za mlade Zapadnog Balkana” koje realizuju mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije
 2. Prioritetnih investicija ograničenog obima koje proovišu krajnji korisnici bilo koje veličine u oblastima ekonomije, znanja, energetike, zaštite životne sredine, zdravstva i prosvete.

 

Uslovi kreditiranja
 1. Iznos kredita:
  -do 12,5 miliona evra
 2. Ročnost kredita:
  -do 12 (dvanaest) godina za projekte malih i srednjih preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije (poček do četiri godine)
  -do 15 (petnaest) godina za prioritetne projekte (poček do pet godina)
 3. Kamatna stopa:
  -promenljiva – koju čini EURIBOR + marža EIB-a + do 1,75% marža za posredničke banke + 0,175% naknada za NBS za projekte kojima se podržava zapošljavanje mladih, odnosno EURIBOR + marža EIB-a + do 2,5% marža za posredničke banke + 0,250% naknada za NBS za ostale projekte.
  -fiksna – koju čini kamata EIB-a koja sadrži i maržu EIB-a + do 1,75% marža za posredničke banke + 0,175% naknada za NBS za projekte kojima se podržava zapošljavanje mladih, odnosno kamata EIB-a koja sadrži i maržu EIB-a + do 2,5% marža za posredničke banke + 0,250% naknada za NBS za ostale projekte.

Da li imate dodatnih pitanja?

Pišite nam putem naše kontakt forme i mi ćemo vas kontaktirati

Popunite polja forme


  0/36

  0/36


  Vidi pravila

  Hvala što ste poslali upit naša
  sluzba ce vas uskoro kontaktirati.

  Mapa ekspozitura

  Pronađite ekspozituru

  Online ekspozitura

  Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i vikednom od 09:00 do 15:00

  Saznaj više
  Vrati se gore