Korisnički kontakt centar 011 30 11 555

EIB APEX kredit

Evropska investiciona banka je Republici Srbiji odobrila novi, peti Apeks zajam za mala i srednja preduzeća i druge prioritete.

Naša Banka je 27.7.2017. potpisala Posrednički finansijski ugovor sa NBS. Evropska investiciona banka je, preko NBS kao agenta, odobrila našoj Banci sredstva iz Apeks zajma za mala i srednja preduzeća i druge prioritete IIIb za finansiranje:

 1. Malih i srednjih projekata koje realizuju mala i srednja preduzeća srednje tržišne kapitalizacije, uključujući i “ Projekat poslovi za mlade Zapadnog Balkana” koje realizuju mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije
 2. Prioritetnih investicija ograničenog obima koje proovišu krajnji korisnici bilo koje veličine u oblastima ekonomije, znanja, energetike, zaštite životne sredine, zdravstva i prosvete.

 

Uslovi kreditiranja
 1. Iznos kredita:
  -do 12,5 miliona evra
 2. Ročnost kredita:
  -do 12 (dvanaest) godina za projekte malih i srednjih preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije (poček do četiri godine)
  -do 15 (petnaest) godina za prioritetne projekte (poček do pet godina)
 3. Kamatna stopa:
  -promenljiva – koju čini EURIBOR + marža EIB-a + do 1,75% marža za posredničke banke + 0,175% naknada za NBS za projekte kojima se podržava zapošljavanje mladih, odnosno EURIBOR + marža EIB-a + do 2,5% marža za posredničke banke + 0,250% naknada za NBS za ostale projekte.
  -fiksna – koju čini kamata EIB-a koja sadrži i maržu EIB-a + do 1,75% marža za posredničke banke + 0,175% naknada za NBS za projekte kojima se podržava zapošljavanje mladih, odnosno kamata EIB-a koja sadrži i maržu EIB-a + do 2,5% marža za posredničke banke + 0,250% naknada za NBS za ostale projekte.

Da li imate dodatnih pitanja?

Pišite nam putem naše kontakt forme i mi ćemo vas kontaktirati

Popunite polja forme


0/36

0/36


Vidi pravila

Hvala što ste poslali upit naša
sluzba ce vas uskoro kontaktirati.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog dana od 9:00 do 15:00 časova.

Saznaj više
Vrati se gore