Korisnički kontakt centar 011 30 11 555
Datum : 31.07.2020

Važno obaveštenje o novom moratorijumu

Imajući u vidu stanje usled pandemije Korona virusa i mogućnost suočavanja sa teškoćama u otplati obaveza korisnika kreditnih proizvoda, Narodna banka Srbije je donela Odluku o privremenim merama za banke radi ublažavanja posledica pandemije Covid-19 u cilju očuvanja stabilnosti finansijskog Sistema (“Sl. Glasnik RS br. 103/2020”) (u daljem tekstu: Odluka).

U skladu sa ovom Odlukom, OTP banka Srbija AD Beograd je dužna da svojim klijentima – fizičkim licima, poljoprivrednicima, preduzetnicima i privrednim društvima, koji imaju obaveze prema Banci po osnovu kredita ili kreditnih proizvoda (npr. dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu, kreditne kartice, kreditnih linija i dr.) kao i obaveze po osnovu drugih proizvoda Banke (npr. bankarske garancije, dokumentarne poslove i dr.) ponudi zastoj u otplati obaveza (moratorijum), u roku od 3 (tri) dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, koja je stupila na snagu dana 28.07.2020 god.

Moratorijum se ne primenjuje na naknade za usluge Banke i to usluge platnog prometa, investicione usluge i/ili naknade i provizije za brokersko-dilerske poslove.

Banka je dužna da obaveštenje o ponudi zastoja u otplati obaveza (moratorijum) objavi na internet prezentaciji Banke www.otpsrbija.rs , čime se smatra da je ponuda dostavljena klijentima Banke odnosno onim klijentima koji imaju obaveze prema Banci na koje se odnosi ponuda u zastoju otplate (moratorijum).

Banka ne može zahtevati od svojih klijenta čije su obaveze prema Banci u moratorijumu, naknadu bilo kojih troškova u vezi sa sprovođenjem mera i aktivnosti u cilju spovođenja ove Odluke, a navedene mere će primenjivati bez zaključivanja posebnog aneksa ugovora sa vama kao klijentom čije su obaveze prema Banci u moratorijumu.

Ponuda o zastoju u otplati obaveza (moratorijum) i sve detaljne informacije se nalaze OVDE, molimo vas da pročitate.

Vaša OTP banka

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 8:00 do 22:00 časa i subotom i nedeljom od 10:00 do 19:00 časova.

Saznaj više
Vrati se gore