Korisnički kontakt centar 011 30 11 555
Datum : 23.01.2019

Societe Generale Srbija inicirala više od pola miliona naloga putem instant plaćanja

Klijenti Societe Generale banke Srbija, od početka primene instant platnog sistema Narodne banke Srbije (NBS), inicirali su ukupno više od pola miliona naloga za plaćanja, koji se šalju na realizaciju u roku od nekoliko sekundi, pokazuju podaci Societe Generale banke Srbija (SGS).

Prema sistemu koji je uvela Societe Generale banka Srbija, sve transakcije i nalozi sa iznosima do 300.000 dinara realizuju se putem instant platnog sistema, a korisnici digitalnih kanala e – banking i m – banking realizuju ih bez naknade.  Od ukupnog broja platnih naloga fizičkih i pravnih lica, koji su upućeni na instant realizaciju, najviše je poslato putem e-banking i m-banking aplikacija Societe Generale banke (oko 80 odsto), dok je putem ekspozitura na instant plaćanje poslato oko 20 odsto naloga, navedeno je u podacima SGS.

„Naša banka je od početka prepoznala sve prednosti koje sistem instant plaćanja donosi za klijente i zauzela lidersku poziciju u implementaciji i primeni ove inovacije za klijente, bilo da naloge šalju putem ekspozitura ili digitalnih kanala“, izjavio je Miroslav Rebić, član Izvršnog odbora Societe Generale Srbija.

Rebić dodaje da u narednoj fazi očekujemo dalji razvoj funkcionalnosti instant plaćanja na trgovačkim mestima, otvaranjem mogućnosti za plaćanja i mobilnim telefonima, što je još jedan vid podrške Societe Generale banke Srbija ka bezgotovinskom plaćanju.

Instant platni sistem NBS uveden je 22. oktobra i omogućava klijentima da šalju platne naloge u bilo kom trenutku, a na realizaciju transakcije se čeka svega nekoliko sekundi. Novac na računu primaoca završava svoj „put“ u realnom vremenu, a instant platni sistem radi neprekidno, 24 sata, sedam dana u nedelji, vikendom i praznicima.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i vikednom od 09:00 do 15:00

Saznaj više
Vrati se gore