Korisnički kontakt centar 011 30 11 555
Datum : 29.03.2019

Radionica za studente psihologije u okviru Evropske nedelje novca

Povodom Evropske nedelje novca, koju svojim inicijativama podržavaju banke iz 30 zemalja sveta, a pod pokroviteljstvom Evropske bankarske federacije iz Brisela, u Societe Generale Srbija održana je radionica “Finansije nisu bauk”, za studente psihologije.

Studenti psihologije sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kreativnoj radionici su, iz prve ruke, imali priliku da upoznaju organizaciju banke.

Budućim psiholozima, osnovna znanja iz oblasti finansija svakako će biti korisna prilikom zaposlenja, a ova grupa mladih će vrlo izvesno biti u prilici da započinje privatnu psihološku praksu i pruža psihoterapijske usluge kroz sopstveni biznis.

Kroz kreativni program radionice, spojili smo osnovne finansijske koncepte sa preduzetništvom. Četiri moderatora, zaposleni u banci iz odeljenja finansija, marketinga, malog biznisa i ljudskih resursa, potrudili su se  da kroz jednostavne primere približe studentima finansijske pojmove poput likvidnosti, tokova novca, bilansa stanja.

Po završetku grupnog rada na zadatku osmišljavanja biznis plana za sopstveni preduzetnički poduhvat, studenti su imali priliku da predstave svoje ideje moderatorima i dobiju savete za unapređenje biznis plana. Završni deo programa bio je kviz znanja, pa su studenti kroz interaktivnu platformu pooleverywhere proveravili usvojeno znanje.

Evropska nedelja novca, koja je ove godine organizovana po peti put, ima za cilj da podigne svest javnosti o benefitima finansijske edukacije u vremenu u kome se niska finansijska pismenost sve više doživljava kao problematična, naročito imajući u vidu nezaustavljivo napredovanje finansijske tehnologije koja ističe digitalnu prirodu novca.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog dana od 9:00 do 15:00 časova.

Saznaj više
Vrati se gore